0%
Waarschuwing: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor kunt u mogelijk niet alle vragen in deze enquête beantwoorden. Controleer de instellingen van uw browser.

Meertens Panel Vragenlijst

90 jaar Meertens Instituut, 90 jaar burgerwetenschap
Het Meertens Instituut bestaat 90 jaar! Sinds 1930 doen wij onderzoek naar taal en cultuur in Nederland. Al vanaf het prille begin krijgen onze onderzoekers en dataspecialisten daarbij hulp van mensen uit de samenleving: zogenoemde burgerwetenschappers. Zij steunen het Meertens-onderzoek en de collectievorming door hun kennis over taal en alledaagse cultuur met ons te delen. Dit gebeurt via vragenlijsten: de allereerste werd al in 1931 verstuurd. De vragenlijsten helpen ons bij het vastleggen van gegevens over taal en alledaagse cultuur in Nederland die nog niet eerder waren vastgelegd. Meer informatie over ons onderzoek met burgerwetenschappers vindt u op onze website.

Welkom!
Wij zijn blij dat u zich heeft aangemeld om uw kennis over de Nederlandse taal en cultuur met ons te willen delen. Allereerst: welkom en hartelijk dank hiervoor! Wij hopen dat u ook veel plezier zult beleven aan het invullen van de vragenlijsten, en dat u bereid bent dit 2 tot 4 keer per jaar te doen. 

Over deze vragenlijst
Deze vragenlijst begint met een aantal algemene vragen over uzelf op basis waarvan wij ons onderzoek kunnen duiden. Uw gegevens worden anoniem en vertrouwelijk verwerkt volgens de AVG (zie ook https://meertenspanel.meertens.knaw.nl/index.php/privacy/). De vragenlijst bestaat vervolgens uit een aantal onderzoeksvragen - zowel over taal als over cultuur – waarop u in de vragenlijst antwoord kunt geven. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20-30 minuten. U kunt tussendoor stoppen en later weer verdergaan door rechtsboven op de optie "Hervat later" te klikken. Hier kunt u een wachtwoord opgeven en uw e-mailadres invullen. Wij zullen uw wachtwoord naar dit e-mailadres sturen.


Wij zijn u zeer dankbaar voor uw medewerking bij het invullen van de vragenlijsten: u helpt ons bij het doen van ons onderzoek en het vormen van onze collecties! We willen u dan ook graag een bedankje geven. Ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van het Meertens Instituut ontvangt iedere deelnemer een e-book cadeau. Daarnaast verloten wij ook nog twee jubileum-borrelpakketten onder de deelnemers.